Puheenjohtajalta

Tervetuloa verkkoon

”verkottunut logistiikka” on ollut vuoden 2015 teema, mikä on saanut monenlaisia vivahteita vuoden mittaan, eikä pelkästään logistiikan näkökulmasta. Toisaalta kaikessa entistä verkottuneemmassa maailmassa on logistiikka aina mukana. Kuluneena vuonna on ”verkoistoissa ollut värinää” maailman laajuisesti.

Alkuvuoden uutisotsikoiden hallinnut Ukrainan kriisi on pahin välienselvittely Venäjän ja länsimaiden välillä sitten kylmän sodan päättymisen. Ukrainalle kuulunut Krimi on Venäjän hallinnassa, Itä-Ukrainan taisteluissa on kuollut tuhansia ja lähes kolmeasataa matkustajaa kuljettanut reittilentokone ammuttiin heinäkuussa alas Itä-Ukrainan yllä.

Viimekuukausina maailman mielenkiinto on kohdistunut Syyrian tapahtumiin, siellä eri maiden tai liittoumien toteuttamiin operaatioihin, Isisin ja terrorismin vastaiseen taisteluun. Eurooppaa ravistelee maanosan historian pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan, joka konkreettisesti koskee myös meitä. Ongelma saattaa kestää vuosikymmeniä. Mahdollista on, että Eurooppaan pystytetään vielä uusia aitoja ja muureja.

Historian siipien kahinaa oli havaittavissa myös hetki sitten EU-maiden puolustusministerien vastatessa myönteisesti Ranskan avunpyyntöön terrorismin vastaisessa taistelussa. Kyseessä oli vuoden 2009 perussopimukseen sisältyvän velvoitteen ”auttaa kaikin käytettävissä olevien keinoin” hyökkäyksen kohteeksi joutunutta kumppania. Eri maiden ”takuiden” lunastaminen selviää myöhempien neuvottelujen jälkeen.

Edellä mainittujen muutaman asian lisäksi historiaan jäävä asia on ollut Logistiikkaupseerit ry:n toiminnan käynnistyminen ja ensimmäinen toimintavuosi. Niin ikään merkittäviä tapahtumia on ollut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen syntyminen mittavan organisoinnin ja uudistuksen jälkeen osana uusiutuneita puolustusvoimia. Laitoksen toiminta on käynnistynyt hyvin. Toiminnan vakiinnuttaminen on hyvässä vauhdissa. Logistiikkaupseerit ry:n toimintaa on kehitetty vahvassa yhteistyössä entistä verkottuneempien logistiikan toimijoiden kanssa. Turvallisuusympäristön ja maailman tilanteen johdosta logistiikankin varautumisen suunnitteluun on tuotu uusia vivahteita. Yhteistoiminta, kumppanuudet ja verkottuminen on kehittynyt hyvään suuntaan niin puolustusvoimien sisällä kuin elinkeinoelämän ja viranomaistahojen kanssa.

Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi Logistiikkaupseerit ry:llä on selkeä rooli edistää vahvaa maanpuolustushenkeä, logistiikan kehittämistä, tutkimustoimintaa ja kanssakäymistä yhä verkottuneemmassa maailmassa. Yhdistys toimii logistiikka-alalla työskentelevien ja logistiikan tehtäviin sijoitettujen upseereiden yhteisenä maanpuolustusjärjestönä. Tervetuloa Logistiikkaupseerit ry:n tarjoamaan verkkoon ja ja verkostoon.

Toivon, että uusittujen www-sivujemme uusi ajatusten ja tiedon vaihdon kanava – bloki, löytää jäsenemme.

Rohkeasti vaan mukaan ottamaan kantaa ja jakamaan ajatuksia!

Kommentoi tähän

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s